Drink je je thee in de zomer liever koud dan warm?
Verwacht je bezoek en wil je jouw gasten verwennen met een alcoholvrij, verfrissend en gezond aperitief?
Wil je kinderen een alternatief bieden voor de (meestal sterk gesuikerde) Ice-Tea uit de winkel?
Omdat je graag de ijsthee serveert met ijsblokjes, zal de ijsthee nog verdunnen. Daarom kan je hem best sterker zetten dan normaal. Theeblaadjes hebben het nadeel dat ze bij langer trekken in heet water bittere stoffen afgeven. Dit is niet meer lekker. Daarom is de ‘Coldbrew’-methode de beste methode om ijsthee te maken. Het is simpel, ecologisch en snel!
Coldbrew
Doe de gewenste hoeveelheid thee of infusie in een kan en overgiet met koud water.
Laat 1 á 2 uur trekken in de koelkast (mag eventueel langer voor vruchteninfusies).
Giet de inhoud van de kan door een filter
Garneren en serveren
Versieren is fun! Hiermee kan je een feestelijke toets geven aan je ijsthee:
- Een mooi glas (wijn- of gin tonicglas)
- Vers fruit in dezelfde smaaktonen
- Ijsblokjes versierd met bloemetje of vruchtjes
- Ijsblokjes van ingevroren thee
- Voor zoetebekken kan een beetje zoetstof gebruikt worden:
- Rietsuikersiroop, honing of agavesiroop
Enkele ideetjes
‘Formosa fancy oolong’ of ‘Milky oolong’
- Serveer zuiver en geniet van de heerlijke aroma’s!
Japanse Sencha of Shincha
- Serveer zuiver.
- Ideaal voor bij amuse met zeevruchten of gerookte vis
Witte thee ‘Pai Mu Tan’ of ‘Goede tijden’
- Garneer met stukjes kiwi, een lychee en een blaadje munt
- Voeg een klein beetje siroop toe
Vruchteninfusie ‘Hot and Sweet’
- Garneer met schijfje citroen, stukjes gember en een ijsblokje van appelsiensap
- Voeg naar smaak een beetje (viooltjes)siroop toe
Experimenteer en geniet van de heerlijke frisse smaken!